Fälttävlanshästen Black Profit x – Årets Anglo 2005


På årsmötet 11/3-06 beslutades att Black Profit x skulle bli "Årets Anglo 2005". Valacken har under året tränats och tävlats i fälttävlan av landslagsryttaren Tobias Grönberg.

Ekipaget Tobias Grönberg och Black Profit har under 2005 tävlat både Internationellt och Nationellt i CIC**/CNC** klasser med flera placeringar. Här är deras främsta meriter under året:

• 4:e fjärdeplats på Flyinge i april i en regional CNC*
• 10:e tionde plats i maj på Gärds i en nationell CNC**
• 8:e i Strzegom i en internationell CIC**


Golden Profit är född 1997 och är efter det engelska fullblodet Golden Profit xx. Mödernet är franskt, moder heter Viola Montplaisir x och är efter Lyreon x. Uppfödare är Lena Staffansson i Lund.

År 2004 hamnade Black Profit x hos Tobias Grönberg. Den mörkbruna, 165 cm höga valacken hade redan innan det gjort intryck på Tobias men det var först nu han insåg vilken talang hästen hade.

Så här beskriver Tobias hästen: "Black Profit x är mycket lovande och har allt som en fälttävlanshäst måste ha. Han har fantastiska rörelser i dressyren och hoppar suveränt i både banhoppning och i terrängen".

Målet för 2006 är att de tillsammans ska komma ut och etablera sig på trestjärniga tävlingar i fälttävlan.

Vi på SAAF ser fram emot att följa deras framfart på tävlingsbanorna och vi vill också passa på att önska dem lycka till!

Styrelsen genom Madelen Ohlzon

Mars 2006.


Black Profit x  ses här med Tobias Grönberg under en CIC** fälttävlan i Öveds Kloster den 19 september 2005. Foto: Håkan Kulle