Angloarabveckan i Pompadour

Den 12 – 17 september 2006

La Grande Semaine de Pompadour
Ett flertal organisationer anordnar årets angloarabvecka som innefattar såväl avelsbedömningar av Angloarabiska ston, hingstar och föl samt tävlingar i hoppning och framförallt fälttävlan på internationell nivå. Årets tillställning innefattar för första gången en för europeiska ekipage öppen tävling för unga hästar. Utöver dessa begivenheter så anordnas en auktion med utvalda hästar.

År 2005 års siffror:
• Mer än 150 av Frankrikes bästa avelshästar deltog.
• Mer än 350 unga sporthästar deltog i de nationella 4, 5 och 6 års finalerna i fälttävlan.
• 85 Angloaraber och hästar med angloarabblod utvalda i hela Frankrike såldes under auktionen på Club Med.

• Medelpriset på de sålda hästarna var 11 250 Euro.
• Toppriset uppgick till 48 000 Euro.
• En by med cirka 30 utställare.

• Mer än 10 länder var representerade såsom Marocko, Brasilien, Italien osv.
• 8 olika avelsföreningar för uppfödare var representerade.
• Mer än 5 000 besökare.
• En fälttävlansbana på mer än 25 ha med nya hinder för varje år.

Europeiska fälttävlanstävlingen för unga hästar
Årets upplaga av den “Grande Semaine de Pompadour” lovar ett fantastiskt tillfälle till god sport genom att öppna de 4 och 5 åriga testerna för utländska ryttare och hästar. 6 års testet öppnades redan 2005 och användes som en kvalificering till unghäst VM i fälttävlan.

De bästa hästarna i sin generation av 4, 5 och 6-åriga hästar kommer att kunna tävla i den europeiska fälttävlanstävlingen. Dessa tävlingar kommer att äga rum på Pompadours hippodrom mitt emot slottet. Det är en av de mest uppskattade fälttävlanstävlingsplatserna av Franska professionella som finner banan både utbildande och selektiv.

C.I.A.A.
Skapandet av den Internationella Angloarab konferensen år 1993 bevisar passionen för denna ras i många länder. Pompadour är angloarabens krubba men anglon finns bl.a. även i medlemsstater såsom Spanien, Portugal, Marocko, Italien, Brasilien, Tyskland och England. Dessa och andra länder gästar Pompadour sedan många år och har tillfälle att medverka och jämföra sina unga hästar med Frankrikes.

Hedersgäst
Detta år kommer Tyskland att vara hedersgäst med sin uppfödning av Angloaraber. Tyskarna har förstått att utnyttja angloaraben i sporthästaveln. De kommer att ha ett stånd i mitten av byn där det kommer att ges tillfälle att träffa personer som är ansvariga för den tyska angloarabaveln.

Ett sätt att ta sig till Pompadour är att flyga till Paris och sedan ta tåget. Skulle någon vilja åka till Pompadour kontakta gärna Ann Gyllenswärd 0470-60260, 070-699 33 09 för ytterligare information.
Den som vill ha mer information kan gå in och titta på www.semaine-pompadour.com.Godkända anglohingstar i Frankrike – Association Nationale Anglo-Arabe