Regler för forumet och gästboken

REGLER FÖR SAHF:s och SAAF:s FORUM

Välkommen till SAHF:s och SAAF:s gemensamma forum!

Innan du gör ett inlägg vill vi att du läser igenom forumreglerna. Samma regler gäller även i gästboken.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

NETIQUETTE – REGLER FÖR FORUMET

FÖR- OCH EFTERNAMN. Du ska uppge för och efternamn för att få skriva i forumet. Ort kan anges om två användare har samma namn. Anonyma inlägg raderas. Fabricerade namn eller andras namn får ej användas. Man har även möjlighet att skriva in sin E-postadress som då blir klickbar och/eller sin webbside-adress.

SYNLIG IP-ADRESS. Skribentens IP-nummer både ses och lagras i samband med att inlägg skrivs. Moderator har rätt att radera inlägg eller hela trådar utan att motivera varför. När detta sker beror det troligen på att inlägget/tråden är olämplig/har spårat ur eller anses provocerande.

IP-ADRESSER KAN BLOCKERAS. Personer som sänder olämpliga inlägg kan utan motivering från moderatorn få sin IP-adress blockerad.

TELEFONNUMMER. Enligt Personuppgiftslagen, PuL, är det endast tillåtet att publicera namn och telefonnummer till en privatperson i en gästbok om personen själv har gett sitt medgivande. Det kan exempelvis ske genom ett muntlig eller skriftligt avtal.

FÖRTAL OCH SMUTSKASTNING. Personangrepp, förtal och smutskastning är inte tillåtet. Överträdelser riskerar att anmälas till Datainspektionen. Svensk lag gäller på forumet. Inlägg får inte innehålla uppmaningar till brott eller beskriva olagliga aktiviteter. Undvik material som kan anses vara stötande. Detta gäller för all typ av text du skriver in, samt även för länkar.

COPYRIGHT OCH KÄLLA. Lägg inte in copyrightskyddat material, varken text, bild eller annat, om du inte fått tillåtelse att använda det av den som har upphovsrätten. Kortare stycken av artikel/text får man citera, men källa ska då anges.

OTILLÅTET ATT HÄNVISA TILL ANNAT FORUM. Det är inte tillåtet att hänvisa eller länka till andra forum från SAHF:s och SAAF:s gemensamma forum.

SKIPPA OTREVLIGA TELEFONSAMTAL, MEJL OCH SMS. Missnöje över forumet och borttagna inlägg/trådar ska inte tas ut på moderatorn. Tänk på att forumet sköts på ideell basis. Moderator har ingen redovisningsskyldighet om varför inlägg raderats.

ALLA KAN SKRIVA I FORUMET. Forumet är ett så kallat öppet forum, vilket innebär att även personer som inte är medlemmar i föreningarna har möjlighet att skriva på forumet. För att undvika spam måste en kod fyllas i innan inlägget kan postas.

DU ANSVARAR SJÄLV FÖR DINA INLÄGG. Den som skriver ett inlägg är personligen ansvarig för innehållet. Varken SAHF, SAAF eller Bravenet.com som utvecklat forumtjänsten kan hållas ansvariga för innehållet i något inlägg.

RAPPORTERA INLÄGG / TRÅDAR. Upptäcker du ett inlägg du vill rapportera för att det inte följer forumets regler, mejla moderator. E-postadress till moderator ses under ”Kontakt” på Angloarab.se. Även moderatorn gör regelbundna kontroller av forumet.

• EJ TILLÅTET ATT LADDA UPP BILDER. Det är ej tillåtet att ladda upp smilisar eller andra bilder direkt i forumet. Bilder nedladdade från nätet kan innehålla trojaner och annat olämpligt. Det är dock tillåtet att göra "tangetbords-smilisar".

• EJ TILLÅTET ATT ÄNDRA FÄRG ELLER TYPSNITT PÅ TEXTEN. Det är inte heller tillåtet att ändra vare sig färg eller typsnitt på texten i inläggen. Detta p.g.a. alla inlägg ska vara lika mycket värda, inget inlägg ska utmärka sig.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TILLÅTET – SALUHÄSTAR OCH PRYLANNONSER. Det är tillåtet att göra efterlysningar och att annonsera sadlar, träns, ridkläder och andra hästrelaterade artiklar. Det går även bra att leta efter fodervärdar eller foderhästar genom forumet. Även annonser på saluhästar får ligga här, glöm bara inte att ange E-postadress eller telefonnummer. Även hingstar för betäckning får annonseras här. Det är tillåtet att länka till bild eller annan webbsida i annonsen (dock inte till annat diskussionsforum).

TILLÅTET – RAPPORTERA OM IMPORTER, EXPORTER OCH RESULTAT. Här kan du meddela om tävlings-, premierings-, avelsvärderings- och utställningsresultat. Även att skriva om födda föl och antal betäckta ston är tillåtet. Det är även tillåtet att länka till en bild eller en webbsida (dock inte till annat diskussionsforum).

• TILLÅTET MED DJUPLÄNKAR TILL BILDER. Vill du visa bild på häst eller utrustningen eller annat, kan du göra det om bilden finns upplagd på en webbsida. Gör en djuplänk till bilden: Ställ muspekaren över bilden – högerklicka och välj ”Egenskaper” – då får du upp en adress. Kopiera in adressen i fältet ”Website” i formuläret. (Se exempel på djuplänkning i detta inlägg genom att klicka på dator-ikonen, då visas SAAF:s logotype).

• TILLÅTET MED DJUPLÄNKAR TILL ANDRA WEBBSIDOR. Djuplänka gärna till ett stuteri eller en webbsida. Det är dock inte tillåtet att länka till annat diskussionsforum.

...............................................................................


Högst upp på sidan